Recente Tweets
Nieuw op de site
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Rubriek Straatnamen

Hier vindt u 12 afleveringen met foto's en informatie over de wijken en straatnamen in De Broekpolder.

Reacties
  Onze partners

   
   

   

     

  Wie graag op de hoogte is van nieuws uit de Broekpolder vindt op mijnbroekpolder.nl informatie voor en door bewoners. Er is ruimte voor allerlei berichten vanuit de buurt en het Buurtteam, dat bestaat uit vrijwilligers, uw buurvrouwen en buurmannen, die zich inzetten voor een gezellige, groene en leefbare wijk!

  Heeft u een idee of loopt u juist tegen een probleem aan, neem dan contact met ons op. Ook helpen wij u met de organisatie van activiteiten of het aanvragen van budget. Een overleg bijwonen kan altijd, extra versterking is zeer welkom. Mail naar buurtteam@mijnbroekpolder.nl voor meer informatie. Graag tot ziens in de buurt!

  Dico van Dijk, Voorzitter Buurtteam Broekpolder

  De hier onderstaande organisaties onderschrijven de noodzaak dat de provincie Noord Holland de nul-plus variant voor de verbinding A8-A9 verder uitwerkt. Partijen roepen hiertoe de provincie op in het belang van de bescherming en behoud van de Polders Assendelft, Heemskerker- en Uitgeesterbroek. Deze polders vormen een belangrijk uitloop- en belevingsgebied voor de bewoners van Zaanstad, Beverwijk, Heemskerk en Uitgeest. Het vormt in deze omgeving het Groene Hart en Longen. Daarnaast is het onbeschadigde behoud van de Stelling van Amsterdam en het historische landschap met het Oer-IJ in het geding bij de aanleg van nieuw wegen.

  Lees meer...

  Begin de kerstvakantie sprookjesachtig! Poppentheater De Zilveren Maan speelt aanstaande zaterdag 19 december twee keer de voorstelling 'Rozezoen' in Wijkcentrum Citadel. Kaartjes kosten 2 euro per stuk en zijn te koop bij Sandy's Sfeer en Bloem op het Gildenplein.

  Het sprookje gaat over een hemelse bloem. Wie deze bloem plukt, zal altijd gelukkig zijn. Prinsesje Pling heeft deze bloem en een hebzuchtige koningin probeert deze af te pakken. Het is een spannend verhaal met de nodige humor. De voorstelling duurt ongeveer een uur en is geschikt voor jong en oud vanaf 4 jaar.

  De eerste voorstelling start om 13.00 uur (12.45 zaal open) en de tweede voorstelling om 15.00 uur (14.45 zaal open). Bij het kaartje zijn limonade en wat lekkers inbegrepen.

  Het Buurtteam Broekpolder maakt deze activiteit mogelijk met ondersteuning van Stichting Welschap Heemskerk en Welzijn Beverwijk.

  Reacties

  In het kader van het Donkere Dagen Offensief van de politie en de prioriteit Veilig Wonen in het uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid van de gemeente organiseren beide partijen een viertal voorlichtingsbijeenkomsten voor bewoners van Beverwijk en Heemskerk over het voorkomen van inbraak in de woning.

  De avonden worden verzorgd door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Aanwezig is ook ex-inbreker Mo (bekend van de AD Misdaadmeter). De avonden zijn vooral gericht op het tegengaan van woninginbraken, waarbij centraal staat wat de bewoners zelf kunnen doen. Aansluitend op de bijeenkomsten wordt in december de veiligheidskrant huis aan huis verspreid met informatie en tips over veilig wonen.
  De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op onderstaande data en zijn vrij toegankelijk voor alle inwoners van Beverwijk en Heemskerk.

  maandag 30 november 19.30 uur - 21.30 uur:
      Stadhuis Beverwijk, Stationsplein 48 te Beverwijk
  dinsdag 1 december 19.30 uur - 21.30 uur:
      Kennemer College, locatie MAVO, Plesmanweg 450 te Heemskerk
  woensdag 9 december 19.30 uur - 21.30 uur:
      Gemeentehuis Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 1, Heemskerk
  donderdag 10 december 19.30 uur – 21.30 uur:
      Basisschool De Zeester, Pieter Cheeuwenlaan 6, Beverwijk (Broekpolder)

  Reacties