Mijn Broekpolder, voor en door de buurt
Recente Tweets
Nieuw op de site
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Rubriek Straatnamen

Hier vindt u 12 afleveringen met foto's en informatie over de wijken en straatnamen in De Broekpolder.

Reacties
  Onze partners

   
   

   

     

  In het kader van het Donkere Dagen Offensief van de politie en de prioriteit Veilig Wonen in het uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid van de gemeente organiseren beide partijen een viertal voorlichtingsbijeenkomsten voor bewoners van Beverwijk en Heemskerk over het voorkomen van inbraak in de woning.

  De avonden worden verzorgd door het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid). Aanwezig is ook ex-inbreker Mo (bekend van de AD Misdaadmeter). De avonden zijn vooral gericht op het tegengaan van woninginbraken, waarbij centraal staat wat de bewoners zelf kunnen doen. Aansluitend op de bijeenkomsten wordt in december de veiligheidskrant huis aan huis verspreid met informatie en tips over veilig wonen.
  De voorlichtingsbijeenkomsten vinden plaats op onderstaande data en zijn vrij toegankelijk voor alle inwoners van Beverwijk en Heemskerk.

  maandag 30 november 19.30 uur - 21.30 uur:
      Stadhuis Beverwijk, Stationsplein 48 te Beverwijk
  dinsdag 1 december 19.30 uur - 21.30 uur:
      Kennemer College, locatie MAVO, Plesmanweg 450 te Heemskerk
  woensdag 9 december 19.30 uur - 21.30 uur:
      Gemeentehuis Heemskerk, Maerten van Heemskerckplein 1, Heemskerk
  donderdag 10 december 19.30 uur – 21.30 uur:
      Basisschool De Zeester, Pieter Cheeuwenlaan 6, Beverwijk (Broekpolder)

  Reacties

  De nieuwe buurtkrant is gedrukt. Met deze keer nieuws over de Broekpolder Buurtapp. Bewoners kunnen in whatsapp groepen verdachte zaken in de buurt melden. Lees ook weer de column, de weetjes van onze Broekpolder Bioloog Rob Oldenburg en meer over de plannen A8-A9. Open hier de buurtkrant.

  Reacties

  Wie doet er mee met pietengym? En laat je je ook schminken als piet? Kinderen uit de Broekpolder kunnen zondag 29 november naar een ouderwets knusse pietenmiddag in Wijkcentrum Citadel.

  De kinderen krijgen een ‘strippenkaart’ voor alle activiteiten. Ze knutselen, dansen, zingen en ontmoeten Sinterklaas en zijn pieten. Uiteraard ontbreken de pepernoten niet en neemt de goedheiligman de tijd voor het bezoek.

  Er is plek voor veertig kinderen in de leeftijd van 3 tot 7 jaar, onder begeleiding van een volwassene. De deur is vanaf 13.45 open en het feest duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Een kaartje kost 2 euro, begeleiders mogen gratis naar binnen.

  De organisatie van deze eerste Broekpolder Pietenmiddag is in handen van het Buurtteam Broekpolder, Stichting Welzijn Beverwijk en Welschap Heemskerk.

   

  Reacties

  Wat een geweldige samenwerking tussen buurtbewoners, de gemeente Heemskerk en Welschap!

  Ik stel me even kort voor: Ik ben Chanel Krecic, inwoner van de Broekpolder. Ik woon in een mooie wijk en zet me ook graag in voor de wijk, om de wijk netjes, veilig en gezellig te houden.

  Kort geleden heb ik het initiatief genomen om te proberen de speeltuin in onze wijk uit te breiden. Het was mij en andere buurtbewoners opgevallen dat het regelmatig erg druk was in deze speeltuin en dat het speeltoestel het aantal kinderen bijna niet meer aankon.

  Lees meer...