Mijn Broekpolder
voor en door de buurt
Recente Tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Nieuws
Rubriek Straatnamen

Hier vindt u 12 afleveringen met foto's en informatie over de wijken en straatnamen in De Broekpolder.

Reacties
  Onze partners

   
   

   

     

  Wie graag op de hoogte is van nieuws uit de Broekpolder vindt op mijnbroekpolder.nl informatie voor en door bewoners. Er is ruimte voor allerlei berichten vanuit de buurt. Het Buurtteam bestaat uit vrijwilligers, uw buurvrouwen en buurmannen, die zich inzetten voor een gezellige, groene en leefbare wijk!

  Heeft u een idee of loopt u juist tegen een probleem aan? Neem dan contact met ons op. Ook helpen wij u met de organisatie van activiteiten of het aanvragen van budget. Een overleg bijwonen kan altijd, extra versterking is zeer welkom. Mail naar buurtteam@mijnbroekpolder.nl voor meer informatie. Graag tot ziens in de buurt!

  Dico van Dijk, Voorzitter Buurtteam Broekpolder

  Buurtfotograaf Cees Stoll struinde rond tussen de hutten tijdens Bouwstad in De Vlaskamp. De kinderen bouwden alleen, of met hulp van enthousiaste ouders, hutten met het thema Cowboys & Indianen. Alle vrijwilligers hebben er weer een onvergetelijk festijn van gemaakt voor de kinderen. Alle 200 kaarten waren dan ook in rap tempo uitverkocht. Op naar de editie van 2017 en voor nu nagenieten met de foto's.

  Buurtfotograaf Cees Stoll maakte foto's van het neerstrijken van de Avondvierdaagse Karavaan en het Voetballen in de Vlaskamp. Bekijk alle foto's in het album.

  Dwaze plannen

  Wie gaat er nou in de Broekpolder wonen?, heb ik mij indertijd afgevraagd. Vliegtuigen boven je hoofd, de snelwegen A9 en A22 in je rug, de spoorlijn voor je neus. Ingeklemd tussen lawaai en uitlaatgassen.

  De overlast valt in de praktijk alleszins mee. De keuze voor de Broekpolder pakte goed uit. Het is goed toeven in deze prachtige woonwijk. Toch ga ik nu weer twijfelen. Dat is vanwege allerlei dwaze plannen die rondom ons worden bedacht. Blijft onze mooie wijk een leefbare wijk?

  Zo was er een onzalig idee voor een nachtelijk opstelterrein voor treinen in Beverwijk (heen en weer gerij). Of neem de variant voor een verbindingsweg A8-A9 die met een fly-over bijna ín deelwijk Groen Balkon eindigde. Gelukkig liggen beide ideeën al in de prullenmand. Toch hebben we een tijdje in de rats gezeten. Welke dwaas bedenkt dit?

  Andere bedreigingen gaan wel gewoon door. Zo wordt er langs de Spoorsingel een extra spoor aangelegd voor het rangeren van Tatatreinen, pal voor De Ladder-Zuid. De snelheid op de A9 is ter hoogte van de Broekpolder verhoogd naar 130 km/uur. Meer fijnstof, meer lawaai.

  Een onzichtbaar gevaar komt uit onverdachte hoek: van onderen! Een plas benzeen beweegt zich via het grondwater van de Aagtenbelt, pal naast de wijk, langzaam richting De Lanen. Dezelfde vuilnisbelt waarop Beverwijk al ruim een jaar een gigantische hoeveelheid staalslak van Tata Steel aan het storten is. Of het kwaad kan? Dat wordt nog onderzocht.

  Wie gaat er dan ook naast een vuilnisbelt wonen, las ik ergens. Zijn we er toch ingetuind?

  Jan Butter

   

  Reacties