Mijn Broekpolder, voor en door de buurt
Recente Tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Reacties
Rubriek Straatnamen

Hier vindt u 12 afleveringen met foto's en informatie over de wijken en straatnamen in De Broekpolder.

Onze partners

 
 

 

 

 

 

  

 

   

Mijn Broekpolder

Wie graag op de hoogte is van de meest actuele ontwikkelingen in de Broekpolder vindt op mijnbroekpolder.nl nieuws en informatie voor en door bewoners van de Broekpolder. Er is ruimte voor allerlei nieuwsberichten en informatie over het buurtgericht werken in de Broekpolder en de organisatie van het Buurtteam. Lees hier meer over de plannen voor de buurt.

 

Nieuw op de site

In de eerste maand van BUUV IJmond hebben al ruim 100 mensen zich aangemeld en zijn ongeveer 30 mensen geholpen met hun vraag. Zij maken sinds 7 maart gebruik van BUUV IJmond, de digitale marktplaats voor buurtbewoners om elkaar hulp te vragen en te bieden.
Dat kan via de website www.buuv.nu maar ook via een oproep op het prikbord, bij de supermarkt of buurthuis. Het doel is hetzelfde, nl. contact zoeken met buurtbewoners en elkaar helpen. Want wat voor de één een eenvoudig klusje is, betekent voor de ander ontzettend veel. Een heel mooi begin! De één vraagt of iemand zijn groene bak wekelijks aan de weg wil zetten, de ander biedt aan iemand te helpen met het doen van boodschappen. De zelfredzaamheid en versterking van het eigen netwerk van de mensen wordt de komende jaren steeds belangrijker. BUUV is bedoeld om mensen te helpen hun sociale netwerk te vergroten zodat  zij bij een probleem in hun eigen omgeving tot een oplossing kunnen komen. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk op www.buuv.nu


Reacties

Gemeente en politie geven op dinsdag 22 april om 19.30 uur in het Stadhuis informatie en tips om woninginbraken te voorkomen.

Vraagt u zich weleens af of uw woning goed is beveiligd? Of wat u zelf kunt doen om veiliger te wonen? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst over woningovervallen, babbeltrucs en inbraak op dinsdagavond 22 april om 19.30 uur in het Stadhuis.

Zie voor meer info de website van de Gemeente Beverwijk.

Reacties

Heeft u een spoedmelding voor de gemeente en is het na werktijd of weekend?

Zelfs dan kunt u terecht bij de gemeente Beverwijk!
Speciaal voor het doen van spoedmeldingen in de openbare ruimte hebben wij een storingsdienst.
U belt het algemene nummer van de gemeente; 0251-256256 en krijgt dan door middel van een bandopname te horen wat u verder kunt doen.
Na het afluisteren van de instructie kunt u onze boodschappendienst inschakelen.
Deze is elke dag na 16.00 uur, in het weekend én op feestdagen te bereiken.
Zij nemen uw  melding aan en geven deze door aan de dienstdoende opzichter..
Deze laatste bepaalt, vaak samen met u, of het nodig is om direct actie te ondernemen.
Één van onze vakmensen zullen ter plaatse de situatie opnemen en, zo mogelijk, herstellen óf deze veilig stellen.

Lees meer...

Het laatste deel in de serie over de straatnamen in de Broekpolder is uit. Alle deelgebieden in de Broekpolder zijn hiermee de revu gepasseerd; de Broekpolder is vol, nou ja, er kunnen hier en daar nog wel wat stenen gestapeld worden, maar de kans dat er nieuwe straten bijkomen is nihil.

Reacties