Mijn Broekpolder, voor en door de buurt
Recente Tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Reacties
Rubriek Straatnamen

Hier vindt u 12 afleveringen met foto's en informatie over de wijken en straatnamen in De Broekpolder.

Onze partners

 
 

 

 

 

 

  

 

   

Mijn Broekpolder

Wie graag op de hoogte is van de meest actuele ontwikkelingen in de Broekpolder vindt op mijnbroekpolder.nl nieuws en informatie voor en door bewoners van de Broekpolder. Er is ruimte voor allerlei nieuwsberichten en informatie over het buurtgericht werken in de Broekpolder en de organisatie van het Buurtteam. Lees hier meer over de plannen voor de buurt.

 

Nieuw op de site

Het team kinderwerk van Stichting Welzijn Beverwijk organiseert in de meivakantie weer leuke activiteiten.

Dinsdag 29 april

Wat leeft er in de sloot? Met visnetjes en emmers kijken welke diertjes er in de sloot leven. Deze activiteit is voor kinderen van 7 t/m 11 jaar. Tijd 10.00-11.30 uur, verzamelen Wijkcentrum Citadel, Steenhouwerskwartier 27 te Heemskerk. Kosten € 1,50.
Speuren met een schatkaart. Weet jij goed de weg in de Broekpolder? Tijd 13.00-14.30 uur. Deze activiteit is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Verzamelen bij Wijkcentrum Citadel, Steenhouwerskwartier 27 te Heemskerk. Kosten € 1,50.
Jeu de boules voor kinderen van 7 t/m 11 jaar op de jeu de boulesbaan van Paviljoen Westerhout, Westerhoutplein 3 te Beverwijk. Tijd 13.30-15.30 uur. Kosten € 1,50. Informatie en aanmelding  judith@welzijnswb.nl.


Lees meer...

Ook de afgelopen week heeft de politie weer verschillende meldingen binnen gekregen uit de wijken van verdachte situaties. Verdachte personen of een persoon in een auto of verdachte geluiden werden gemeld. In alle gevallen wordt er een onderzoek ingesteld. BLIJF MELDEN AUB via 112 !!!

Woensdag 16 april kwam er een melding binnen van een grote vechtpartij op de Schutterskwartier waarbij rake klappen zouden zijn gevallen. Met meerdere eenheden ter plaatse gegaan. Bleek een ruzie te zijn om een hondje waarbij één van de partijen het nodig vond o.a. de voordeur bij een andere in te trappen. Laatstgenoemde is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Reacties

In de eerste maand van BUUV IJmond hebben al ruim 100 mensen zich aangemeld en zijn ongeveer 30 mensen geholpen met hun vraag. Zij maken sinds 7 maart gebruik van BUUV IJmond, de digitale marktplaats voor buurtbewoners om elkaar hulp te vragen en te bieden.
Dat kan via de website www.buuv.nu maar ook via een oproep op het prikbord, bij de supermarkt of buurthuis. Het doel is hetzelfde, nl. contact zoeken met buurtbewoners en elkaar helpen. Want wat voor de één een eenvoudig klusje is, betekent voor de ander ontzettend veel. Een heel mooi begin! De één vraagt of iemand zijn groene bak wekelijks aan de weg wil zetten, de ander biedt aan iemand te helpen met het doen van boodschappen. De zelfredzaamheid en versterking van het eigen netwerk van de mensen wordt de komende jaren steeds belangrijker. BUUV is bedoeld om mensen te helpen hun sociale netwerk te vergroten zodat  zij bij een probleem in hun eigen omgeving tot een oplossing kunnen komen. Bent u nieuwsgierig geworden? Kijk op www.buuv.nu


Reacties

Gemeente en politie geven op dinsdag 22 april om 19.30 uur in het Stadhuis informatie en tips om woninginbraken te voorkomen.

Vraagt u zich weleens af of uw woning goed is beveiligd? Of wat u zelf kunt doen om veiliger te wonen? Kom dan naar de voorlichtingsbijeenkomst over woningovervallen, babbeltrucs en inbraak op dinsdagavond 22 april om 19.30 uur in het Stadhuis.

Zie voor meer info de website van de Gemeente Beverwijk.

Reacties