Mijn Broekpolder, voor en door de buurt
Recente Tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Reacties
  Rubriek Straatnamen

  Hier vindt u 12 afleveringen met foto's en informatie over de wijken en straatnamen in De Broekpolder.

  Onze partners

   
   

   

     

  Mijn Broekpolder

  Wie graag op de hoogte is van de meest actuele ontwikkelingen in de Broekpolder vindt op mijnbroekpolder.nl nieuws en informatie voor en door bewoners van de Broekpolder. Er is ruimte voor allerlei nieuwsberichten en informatie over het buurtgericht werken in de Broekpolder en de organisatie van het Buurtteam. Lees hier meer over de plannen voor de buurt.

   

  Nieuw op de site

  01-09-2015 Keep it Clean Day in de Broekpolder
  01-09-2015 Buurtbarbecue PENDENZA groot succes
  20-08-2015 Brei- en haakcafé
  17-08-2015 Drankenkartons ook in de plasticbak

  Hoe kregen/krijgen wij onze stroomijk
  Werkzaamheden Meerlanden

  Op vrijdagavond 18 september organiseren werkgroep Algemene Voorzieningen en het samenlevingsopbouwwerk Broekpolder, de ondertussen wel bekende schoonmaakactie in de Broekpolder. Op vrijdag 18 september steken we weer de handen uit de mouw voor een schoon en opgeruimde Broekpolder. De voorgaande edities van de schoonmaak dag zijn heel positief ontvangen en dat uit zich in een groeiend aantal deelnemers. Het geeft mensen blijkbaar een goed gevoel om gezamenlijk iets te doen tegen zwerfafval. Zo zijn er genoeg delen in de wijk die eens extra aandacht nodig hebben. Wat te denken van de rietkragen langs het water en grasperken langs de fietspaden. Ook  in de parken en in het water ligt alweer heel wat (verwaaid) afval. Kom en doe mee en laten we dit met z’n allen aanpakken! Vraag je familie, vrienden en buren mee te helpen en kijk dan eens wat die paar uurtjes voor een verschil maken. Een mooie schone wijk dankzij de inzet van gemotiveerde bewoners.

  Vanaf 18.00 uur is er inloop in Wijkcentrum Citadel, Steenhouwerskwartier 27 te Heemskerk. Er staat koffie, thee en limonade klaar met wat lekkers. Van 18.30 uur tot 20.30 uur wordt er in teams vuil verzameld. Voor materiaal wordt gezorgd, met dank aan wijkgericht werken van de gemeente Heemskerk en de gemeente Beverwijk. Er wordt op u gerekend! Dus meld je aan en help mee! Voor meer informatie en aanmelden om te komen helpen neem dan contact op met Petra visser@welzijnswb.nl, mobiel: 06-18482619 of mail naar algemeen@mijnbroekpolder.nl

   

  Reacties
  Heemskerk - het Groen Balkon
  Zaterdag 15 augustus jl hebben de bewoners van Pendenza aan het water van de Laan van Broekpolder een oergezellige buurtbarbecue georganiseerd voor de bewoners van fase 1 en 2 (die er al een jaartje wonen) en de pas in april opgeleverde fase 3. Onder het motto “Waar leer je elkaar beter kennen dan op het naaktstrand” was iedereen uitgenodigd. Iedereen van de 21 woningen was dol enthousiast en kwam op de BBQ af.  Lees meer...

  Houd je ook van breien of haken of misschien allebei? Dan is er goed nieuws: het brei- en haakcafé gaat van start in het Wijkcentrum Citadel. Bekijk voor meer informatie de flyer.

  Reacties

  HVC zamelt nu ook lege pakken sap, zuivel of saus apart in. De officiële benaming is ‘drankenkartons’. U kunt deze drankenkartons in dezelfde bak weggooien als uw plastic verpakkingsmateriaal. Door de drankenkartons apart in te zamelen, kunnen waardevolle grondstoffen uit deze verpakkingen opnieuw worden gebruikt. U kunt de drankenkartons samen met het plastic verpakkingsafval bij elkaar in de bak gooien.

  Een vuilniszak vol per week
  Gemeente Heemskerk en HVC werken samen om waardevolle grondstoffen uit afval te behouden en opnieuw te gebruiken. U kunt daar eenvoudig aan bijdragen. Een gezin heeft gemiddeld elke week een vuilniszak vol plastic verpakkingsmateriaal. Door dit apart te houden, kunnen deze waardevolle grondstoffen worden hergebruikt. Plastic afval is goed te recyclen, waardoor er weer nieuwe kunststof producten van kunnen worden gemaakt. De drankenkartons worden in drie grondstoffen gesplitst: papier, plastic korrels en granulaat voor aluminium. Hier worden bijvoorbeeld nieuwe theepotten, emmers en pannen van gemaakt. Jaarlijks wordt in Nederland 70.000 ton drankenkartons op de markt gebracht. Ervaring uit andere landen leert ons dat zeker 70% van deze drankenkartons kan worden gerecycled als u het in de goede bak gooit.

  Meer informatie is te vinden op www.indegoeiebak.nl  Lees meer...