Mijn Broekpolder, voor en door de buurt
Recente Tweets
Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Reacties
  Rubriek Straatnamen

  Hier vindt u 12 afleveringen met foto's en informatie over de wijken en straatnamen in De Broekpolder.

  Onze partners

   
   

   

     

  Mijn Broekpolder

  Wie graag op de hoogte is van de meest actuele ontwikkelingen in de Broekpolder vindt op mijnbroekpolder.nl nieuws en informatie voor en door bewoners van de Broekpolder. Er is ruimte voor allerlei nieuwsberichten en informatie over het buurtgericht werken in de Broekpolder en de organisatie van het Buurtteam. Lees hier meer over de plannen voor de buurt.

   

  Nieuw op de site

  12-05-2015 Taart maart
  07-05-2015 Bootje in de vlaskamp
  07-05-2015 Sterk netwerk - dichtbij huis
  06-05-2015 Wandelen met de huisarts bestaat 1 jaar
  28-04-2015 Oog op Heemskerk
  23-04-2015 Kindercursussen Broekpolder

  Hoe kregen/krijgen wij onze stroomijk
  Werkzaamheden Meerlanden

  Eindelijk weer eens iemand uit de groep abonnees van de website die een appeltaart van de Taartenmakerij de Springvorm heeft opgehaald. Als "bewijs" heeft Merel Uiterwaal een fotootje gestuurd.

  Weten jullie het nog? Je maakt als abonnee van de Broekpolder website elke maand kans op een appeltaart van de Taartenmakerij de Springvorm. Dus schrijf je in als abonnee, klik op de link Nu inschrijven boven in de linkerkolom op de homapage.

  Reacties

  Er lagen sinds de aanleg van de Vlaskamp een aantal vissen op het droge, een geschenk van de Rabobank. Er liggen er nog twee, maar ze beginnen helaas iets te rotten en zijn hun glans wel enigszins kwijtgeraakt door ouderdom. (Het waren natuurlijk geen echte, maar ook "nepvissen" hebben niet het eeuwige leven.) De derde vis is twee jaar geleden weggehaald vanwege vernieling en ouderdom. Omdat we de overige vissen nog niet kwijt wilden, is gezocht naar een spelaanleiding die past bij de offerplaats uit de zesde en zevende eeuw. Het is geen schatkist geworden met allemaal witte steentjes, maar een klein bootje om het Oerij mee te kunnen trotseren.

  Natuurlijk hopen we dat het bootje goed gebruikt gaat worden door alle peuters en kleuters uit de Broekpolder, want juist deze leeftijdsgroep houdt van rollenspel en fantasiespel.

  Over de offerplaats uit de zesde en zevende eeuw:

  Lees meer...

  Vanwege de ‘rommelige’ mei maand met vakantie en vrije dagen is de aanmeldingstermijn voor het sterk netwerk verruimd tot 1 juni a.s.

  Ken jij of ben jij iemand die door een ingrijpende gebeurtenis met een veranderde sociale omgeving te maken heeft?

  Mensen maken van alles mee, vaak zijn het kleine dingen, soms zijn het grote zaken.
  Deze grote zaken hebben meestal een blijvende impact op iemands leven. Denk aan bijv. echtscheiding, ziekte of overlijden, ontslag of verhuizing, door dit soort ervaringen verandert er veel in je sociale leven.
  Meestal helpt je eigen netwerk gelukkig al, maar zij hebben ook hun eigen leven.
  Soms raak je contacten kwijt, soms krijg je er nieuwe contacten vanuit een andere hoek bij.

  Herken jij je in het bovenstaande?

  Een aantal sociaal betrokken mensen zijn op zoek naar mensen met deze achtergrond die samen met anderen een kop koffie of thee willen drinken om sociale ervaringen met elkaar te delen. En wellicht belangstelling hebben om een groepje te vormen met het doel elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en/of samen met de kinderen leuke dingen te doen en elkaar in praktische zin te ondersteunen zoals bijv. een keer oppassen, of een kind halen of brengen.
  We denken aan mensen uit de wijk Broekpolder en Zuidbroek/Oosterwijk. Qua leeftijd wordt gedacht aan mensen tussen de 20 – 50 jaar, waarbij een flexibele grens gehanteerd wordt.

  Aanmelden voor 1 juni bij karin.koks@welschap.nl of via tel.: 06-19965444 (ma, di en wo).  Reacties

  In april dit jaar is Sanne van der Valk gestart met een fotowebsite over Heemskerk. Op oogopheemskerk.nl plaatst zij dagelijks een foto uit, over en van Heemskerk en haar inwoners. Haar project is ook te volgen op Facebook en Twitter. Lees meer over Oog op Heemskerk in de bijlage.

  Reacties